Articole recente
      Arhiva


asesoftjunior.ro
 
Articole

Decolarea către Top 32, amânată în Israel
Hapoel Ierusalim – CSU Asesoft 82-80 (37-39)

Hapoel
: Kitchen, Halperin, Dupree, Duncan, Parakhouski
CSU Asesoft: Dunn, Mohammed, Marshall, Burlacu, Tica

CSU Asesoft a suferit primul eşec extern din actuala ediţie de EuroCup şi a ratat şansa de a „descongestiona” traficul grupei E în lupta pentru calificarea în fazele superioare. La Ierusalim, Hapoel s-a dovedit, în final, o nucă greu de spart de către bravii soldaţi ai lui Arnautovic, care nu au depus armele în niciun moment și au sperat în victorie până în ultima secundă.

Arnautovic a mutat primul pe tabla de șah, încercând, în startul partidei, să-și surprindă omologul printr-o apărare om la om care să exercite o presiune constantă pe umerii fundașilor adverși. Israelienii au știut însă să iasă din capcană, Duncan și Dupree împărțindu-și punctele pentru un parțial de 15-7 conturat la jumătatea secvenței inaugurale. Văzând că jocul echipei sale scârțâie, iar pierderile de posesie încep să devină o problemă, tehnicianul campionei a luat decizia inspirată: Adamovic în locul lui Dunn, și bosniacul nu a dezamăgit.

Au trecut la timonă

În plin avânt ofensiv, Hapoel și-a pierdut din consistență în urma mutărilor destul de ciudate la care a recurs americanul Greenberg. În dorința de a-și odihni titularii, antrenorul gazdelor a apelat la Ariel, un puști de doar 19 ani, dar și la căpitanul tradițional, francezul Kadir, cel din urmă reușind contraperformanța de a irosi trei atacuri consecutive. În aceste condiții, „alb-albaștrii” au prins curaj și, până la pauză, au „deblocat” aruncările de la distanță trecute în „caietul de sarcini” al lui Zekovic. Sârbul și-a surprins adversarii în repetate rânduri, în timp ce colegul său de sub panouri, finlandezul Lee, i-a pus multe probleme bielorusului Parakhouski: 37-39, la finalul primei reprize.

Halperin, decisiv în sfertul 3

La fel ca în partida de campionat, cu Hapoel Holon, internaționalul israelian, Yotam Halperin, și-a asumat, în partea secundă, responsabilitatea deciziilor. Decarul lui Hapoel a înscris 9 puncte în sfertul 3 și a hăituit în permanență defensiva lui CSU, care a început să greșească tot mai des. Ploieștenii au rămas în meci grație inspirației lui Adamovic, materializată prin două reușite de la distanță, dar, înaintea ultimelor zece minute, „alb-roșii” se aflau în avantaj: 58-54.

Hapoel a avut ultimul cuvânt

Fără Kadir, eliminat pentru cinci faulturi, și cu Dupree și Parakhouski – menajați în debutul actului decisiv, gazdele au cedat, ușor, inițiativa. Mohammed nu a stat mult pe gânduri și a acceptat imediat invitația. Mai întâi, a readus echilibrul din „downtown”, scor 67-67, pentru ca, la faza imediat următoare, să plutească deasupra lui Duncan și să pună Asesoftul într-o postură favorabilă. Într-un moment de cotitură pentru Hapoel, arbitrii au împins de la spate corabia israeliană.
Un fault de-a dreptul inventat la Zekovic, și un altul ofensiv, sinonim cu eliminarea - acordat cu multă ușurință lui Lee, au răsturnat datele problemei. Intrați cu avantaj de o posesie în ultimul minut, băieții lui Greenberg au trăit periculos finalul. Dupree a împărțit liberele pentru 82-79, iar prahovenii au primit șansa unei ultime aruncări. Zekovic a marcat o singură dată de la linia de fault, campionii au recuperat ofensiv, însă Adamovic, cu un „floater”, nu a putut trimite meciul în prelungiri.

Grupa E, etapa a IV-a
Khimki Moscova – Pinar Karsiyaka 80-66
Lukoil Academic – Igokea Aleksandrovac 61-70
Hapoel Ierusalim – CSU Asesoft 82-80

Clasament
1. Khimki Moscova (3-1) – 7 puncte
2. Pinar Karsiyaka (3-1) – 7 puncte
3. Hapoel Ierusalim (3-1) – 7 puncte
4. CSU Asesoft (2-2) – 6 puncte
5. Igokea Aleksandrovac (1-3) – 5 puncte
6. Lukoil Academic (0-4) – 4 puncte

Bogdan Chitic
   
rezerva.ro
 
Home | Club | Presa | Galerie
© Copyright 2004 CSU Asesoft. Powered by AsesoftNet


Shopmania.ro - Preturi: telefoane mobile, calculatoare, monitoare, camere foto, camere video, procesoare, notebookuri, televizoare, MP3 Playere, pdauri, proiectoare, software,
auto, masini de vanzare flori, mobila, aer conditionat, imbracaminte, medicina naturista, parfumuri, bijuterii, lenjerie intima, ceasuri, jocuri si jucarii, carti, oferte de turism