Articole recente
      Arhiva


asesoftjunior.ro
 
Articole

„Killer”-ul Jonte Flowers (re)vine la Ploiești
Unul dintre cei mai buni marcatori ai FIBA EuroChallenge, în ediția precedentă, se întoarce la Ploiești pentru a-și repara din „greșelile trecutului”. După ce a „mitraliat” defensiva campioanei, înscriind 28 de puncte pentru Joensuun Kataja, la Brazi, americanul Jermaine „Jonte” Flowers a acceptat provocarea unei aventuri europene la un nivel superior, în tricoul lui CSU Asesoft.

Jonte Flowers (28 ani) este jucătorul de al cărui nume se leagă parcursul de excepție al finlandezilor de la Joensuun Kataja în sezonul trecut al EuroChallenge. Porniți din postura de „outsideri”, nordicii au sfidat absolut toate calculele, eliminând, pe rând, din competiție echipe precum Aliaga Petkim (Turcia), Keravnos Nicosia (Cipru), BK Ventspils (Letonia), CSU Asesoft sau Gaz Metan Mediaș.

În dubla împotriva campioanei României, Flowers a totalizat 41 de puncte și 14 recuperări, conducându-și echipa spre două victorii categorice: 91-67, în Finlanda, respectiv 80-67, la Brazi. Pe primul loc, în EuroChallenge, în clasamentul intercepțiilor (3 pe meci) și pe cel de-al 5-lea în topul marcatorilor (18 puncte pe întâlnire), extrema de peste Ocean se va reîntâlni la Ploiești cu Alhaji Mohammed și Chris Dunn, jucători împotriva cărora a evoluat în Pro B (Franța 2), în urmă cu trei sezoane. În afara unui arsenal ofensiv de invidiat, Flowers se descurcă foarte bine și în defensivă. Americanul a fost desemnat cel mai bun apărător în ediția trecută a FIBA EuroChallenge și a primit multe alte distincții individuale de acest gen în NCAA2 și în Suedia.

„Flowers este un jucător care nu are nevoie de prezentări. L-am urmărit cu toții în EuroChallenge, în dubla dintre Joensuun Kataja și CSU Asesoft, iar prestațiile sale ulterioare nu au făcut decât să ne întărească impresia lăsată. Vladimir Arnautovic este nerăbdător să lucreze cu el, americanul fiind practic jucătorul care ne-a pus cele mai mari probleme, anul trecut, în Europa”, a declarat președintele executiv Ionuț Georgescu.

CV-ul lui Flowers mai cuprinde experiențe în NCAA 2, în Suedia, la Vikings Solna, și în Franța, la JA Vichy și Hyeres Toulon. Ultimii doi jucători transferați de CSU Asesoft, Chris Dunn și Jonte Flowers, se vor prezenta la reunirea lotului, programată pentru 10 august.

Jermaine Flowers – 12.04.1985
1.96 m, 83 kg (poziția 2/3)


2010-2011: Hyeres Toulon (Franța, Pro A) – 6.1pct, 2.5rec, 1.3pd
2011: Vikings Solna (Suedia): 19pct, 6.8rec, 2.2pd
2012: Vichy (Franța, Pro B): 10.1pct, 4.7rec, 2pd
2012-2013: Joensuun Kataja (Finlanda): 16.8pct, 6.1rec, 2.4pd

Mai multe videoclipuri cu noua achiziție a campioanei CSU Asesoft puteți vedea aici.

Bogdan Chitic
   
rezerva.ro
 
Home | Club | Presa | Galerie
© Copyright 2004 CSU Asesoft. Powered by AsesoftNet


Shopmania.ro - Preturi: telefoane mobile, calculatoare, monitoare, camere foto, camere video, procesoare, notebookuri, televizoare, MP3 Playere, pdauri, proiectoare, software,
auto, masini de vanzare flori, mobila, aer conditionat, imbracaminte, medicina naturista, parfumuri, bijuterii, lenjerie intima, ceasuri, jocuri si jucarii, carti, oferte de turism