Articole recente
      Arhiva


asesoftjunior.ro
 
Articole

România U20 a învins Portugalia
Echipa națională a României (U20) a învins-o pe cea similară a Portugaliei , scor 69-59, în prima din cele două întâlniri amicale pe care cele două formaţii le au programate la Pitești. Partida a avut loc în cursul serii de sâmbătă (06.07). Scor pe sferturi: 19-10, 23-10, 14-23, 13-16.

Baschetbaliştii antrenaţi de Hristu Şapera au început foarte bine jocul, iar după cinci minute s-au desprins la 5 lungimi de naţionala Portugaliei, scor 10-5. Primul sfert s-a încheiat foarte bine pentru tinerii baschetbalişti români, scor 19-10. Cel de-al doilea act le-a aparţinut tot tricolorilor români, scor 23-10. În cea de-a doua jumătate a partidei s-a consemnat o revenire a portughezilor, însă neconcludentă pe tabela de marcaj.

Primul cinci al României a fost alcătuit din Horia Cristiean, Andrei Damian, Andrei Petică, Leonard Filip și Alex Olah. În schimb, selecţionerul Portugaliei a început în formula Lopes de Sa, Callenbach Jeo, Varajao Cardoso, Ascenso Grosso și Perestrelo Biscaia.

Marcatorii echipei României au fost: Alexandru Olah şi Andrei Damian, ambiii cu câte 12 puncte, Vlad Stoicoviciu cu 10 puncte, Leonard Filip cu 8 puncte, Andrei Petică, Horia Cristiean şi Baczo Balasz, cei din urmă cu câte 6 puncte, Lazăr Mario cu 4 puncte, Adrian Movileanu cu 3 punte, respective Georgian Păun cu 2 puncte. Principalii marcatori ai Portugaliei au fost Almeida Bastos cu 15 puncte, respectiv Varajao Cardoso şi Perestreio Biscaia cu câte 11 puncte fiecare.

totalbaschet.ro
CSS Ploiești a câștigat CN de minibaschet feminin
CSS Ploiesti este noua campioana a României la minibaschet feminin. Elevele Loredanei Munteanu au învins în finala Campionatului Național de la Tg. Mureș pe CS Olimpia București, scor 31-29, terminând neînvinse competiția din Ardeal. Locul 3 i-a revenit lui CSU Cuadripol Brașov, care a trecut cu 22-16 de LAPI Dej, în finala mică. Apostolescu Alexia (CSS Ploiesti) a fost desemnată cea mai bună jucătoare a întrecerii.
Debut cu victorie la Universiadă
Echipa națională universitară a României a pășit cu dreptul la Universiada de la Kazan (Rusia). În primul meci din cadrul fazei grupelor, tricolorii au învins cu 106-58 reprezentativa similară a statului Filipine, într-un meci controlat de la început și până la final de băieții lui Tudor Costescu. Adrian Guțoaia și-a trecut în cont 15 puncte și 4 recuperări, Vlad Negoițescu a furnizat 11 puncte, iar Vlad Dumitrescu a contribuit cu 7 puncte și 4 recuperări la succesul clar al naționalei universitare a României. Mâine, de la ora 10:00, tricolorii vor înfrunta Japonia.
Sebastian Ghiță, despre participarea în EuroCup
Ce părere aveţi despre sezonul recent încheiat ? Cum îl caracterizaţi din poziţia echipei Asesoft ? A fost unul, per total, reuşit ?
Nu trebuie să privim reuşita doar prin prisma ideii câştigării campionatului. Până la urmă, pe parcursul unui întreg an, am oferit publicului şi spectatorilor noştri şi satisfacţii şi momente bune sau momente mai puţin bune şi cred că, până la urmă, aceste aspecte sunt cele mai importante. Când cineva se uită la sport, e foarte important spectacolul pe care îl faci şi felul în care oamenii se simt şi felul în care joci respectiv performanţele pe care le aduci. Din acest punct de vedere a fost un an reuşit ca şi alţi ani ai noştri. Din păcate sala nu ne-a permis să aducem mai mulţi oameni la baschet, să se bucure mai multe persoane. Totuşi cu transmisiunile, meciurile televizate, cu tensiunea în care au fost ţinuţi spectatorii, cred că a fost un an reuşit şi cred că le-a plăcut.

Am înţeles că sala Olimpia nu va fi gata până la începutul sezonului ...
Nu, sala va fi gata până pe data de întâi septembrie. Vom evolua cu siguranţă acolo, atât în Euro Cup cât şi în Liga Naţională. În calitate de deputat chiar fac eforturi şi urmăresc personal lucrările de la Sala Sporturilor. Avem finanţare, avem buget, îi stresăm pe constructori, pe proiectanţi, pe cei de la CNI, pe toată lumea, să reuşească. Ştiu că şi cei din guvern şi domnul viceprim-ministru Dragnea se implică. Ştiţi că şi domnului prim ministru îi place sportul. S-a dus şi a inaugurat sala de la Dinamo, a avut grijă ca lucrarea să fie realizată într-un mod profesionist. Cu toţii suntem atenţi la terminarea Sălii Sporturilor.

Aţi avut mai multe emoţii în acest sezon decât în precedentele, în ceea ce priveşte playoff-ul, finala ?
Sunt mulţi ani de zile care au trecut peste noi. Am mai şi îmbătrânit, mi-am mai şi pierdut şi din avânt şi de aceea pot să spun că am tratat lucrurile mult mai calm, mai relaxat. A fost un campionat interesant, captivant.

Care este obiectivul în Euro Cup ?
Trebuie să ştiţi că nu mai sunt atât de implicat în viaţa echipei, în sensul în care mi-am păstrat doar pasiunea. Probabil că ştiţi, echipa aceasta nu este proprietatea mea, nu eu am înfiinţat-o şi nu eu o desfiinţez. Sunt doar un pasager prin viaţa echipei. Echipa e a universităţii din Ploieşti, iar cei de la primărie, ca în fiecare an, au reuşit să aloce resurse echipei, mă rog, e o sumă de oameni care îşi doresc performanţă acolo. Ionuţ Georgescu, cei de la primărie, de la clubul sportiv municipal, de la clubul sportiv universitar. Normal că mi se va cere părerea şi voi afirma că îmi doresc un parcurs cât mai lung în cupele europene, formarea unui lot cât mai valoros şi un parcurs cât mai bun în campionat. Ştiţi cum e la Asesoft, trebuie să câştige super cupa, cupa, campionatul şi să ajungă cât mai departe în cupele europene. Mă bucur de faptul că face mai mult decât atât şi pentru că, după ce s-a creat modelul, acum sunt sute de copii la Asesoft Junor şi care fac sport, mulţi părinţi care ne caută şi îşi doresc să ajungă la Ploieşti şi cred că acesta este cel mai bun lucru pe care l-am reuşit la Ploieşti. Sunt bucuros că toate acestea s-au văzut şi la nivel de juniori pentru că toate echipele de juniori au reprezentat clubul cu brio, la toate turneele finale la care au participat. De la baby baschet până la U23.

Care este părerea dumneavoastră referitor la situaţia actuală din baschetul românesc ? Mă refer şi la condiţia jucătorului român.
Situaţia baschetului este foarte bună, iar condiţia jucătorului român nu e diferită de condiţia fiecărui român. Am văzut jucători care prin muncă, ambiţie, efort, risc, curaj au reuşit şi au făcut cariere. Am văzut mulţi jucători, l-am văzut pe Scobai mergând în Franţa, pe Căruţaşu când a plecat în Israel, pe Alexe care s-a dus de unul singur, la 18 ani, în Ungaria, l-am văzut pe Burlacu care a câştigat Cupa Italiei cu Air Avelino. Am văzut oameni care au vrut să facă performanţă în viaţa lor şi care au ajuns jucători foarte buni, care au făcut din asta o carieră, o meserie. Au câştigat bani, le-a mers foarte bine, şi-au făcut o condiţie, o familie, o casă din toate acestea şi au şi bucurat mii de oameni.
Vor veni şi alţii din urmă, veţi vedea. Cei de la Cluj scot copii pe bandă rulantă, şi noi am început să creştem copii, l-aţi văzut şi pe băiatul lui Carmen Tocală. Singura regulă e următoarea: cine vrea face. Nu există Ghiţă, Asesoft, primării sau guverne să facă oameni, noi putem să creăm condiţii. Cine vrea să muncească şi să se dezvolte, face, cine nu, stă şi trăndăveşte pe aici.

Pe cine aţi prefera în funcţia de preşedinte al FRB ?
Cred că o combinaţie ne-ar prinde foarte bine. Mă gândesc la un nume important, mare şi respectat, la nivel onorific, un fel de preşedinte al board-ului şi la un super organizator, super manager, super implicat, la nivel tehnic. Nu tot timpul chestiunea aceasta se îmbină, ai nevoie şi de reprezentare în societate, cineva care ştie să se raporteze la societate, la guvern, la sponsori, la performanţe sportive, la televiziuni, dar şi cineva care să ştie foarte bine să ajute antrenorii să creeze condiţii bune, să se descurce cu banii. O echipă deşteaptă ne-ar prinde foarte bine. Ce mă bucur este că facem eforturi la echipele naţionale să avem un antrenori buni şi că antrenorii buni precum Ţenter, Şapera preiau echipe naţionale şi sunt sigur că vor face treabă bună cu ele. Sincer nu ştiu cine candidează, dar sigur nu o să iasă cineva care nu candidează. E ca şi la loto, dacă vrei să câştigi trebuie să tragi un bilet. După ce îşi vor depune candidaturile vom urmări cu atenţie cursa. Rar ne-am implicat în astfel de chestii.

Ce părere aveţi de faptul că multă lume contestă supremaţia Asesoftului în baschetul românesc?
Au şi dreptate, e normal să o coteste, este o competiţie, trebuie să îşi dorească să învingă Asesoft-ul şi să fie mai buni. De multe ori am ajuns şi noi să ne bucurăm atunci când au făcut-o. La multe dintre turneele finale au câştigat şi alte echipe. Nu uitaţi că în anii aceştia au luat trofee şi Clujul şi Mediaş, Timişoara, Piteşti. Sunt multe echipe care au învestit. Dacă ne uităm, toată lumea, crescând bugetele şi luptându-se cu noi, au reuşit să câştige trofee. Nu ştiu dacă putem vorbi de o superioritate a Asesoft-ului, însă putem spune că a crescut nivelul prin munca şi nivelul nostru, al tuturor, iar eu mă bucur foarte mult. După primii ani de animozităţi am ajuns chiar să ne avem bine. Eu l-am aperciat pe Muntean de la Mediaş, pe Cristescu de la Cluj, pe Nica, pe cei de la Piteşti, Pentiuc, pe ungurii de la Târgu Mureş căci mai mult ungurii se luptă pentru echipa aceea. Cred că toţi au făcut eforturi şi au reuşit o treabă bună. Păcat că Bucureşti nu are o echipă valoroasă. Poate că Stănescu acum va face ceva din Steaua. Mi-aş dori să pună mâna să caute sponsori, să o ia de jos. Vreau să spun că Asesoft a început cu un buget de 120.000 mii euro, în primul an şi am ieşit pe locul 4. Acum dacă toţi visează bugete de un milion, din primul an, greşesc.

Ne puteţi spune cât va fi bugetul în sezonul următor ?
Nu-mi dau seama la cât se va ridica în acest an, însă am ceva prietenii şi ceva influenţă şi toţi colegii, rudele, prietenii mei au rămas în Asesoft şi vor continua politica, vor fi sponsori majori. Ne bucurăm şi de ajutorul altora şi cred că va fi unul dintre cele mai mari bugete din ultimii 10 ani. Poate doar în anul 2005, când într-adevăr am făcut un efort major, dar am fost şi răsplătiţi, a fost un buget mai mare. Nu ştiu dacă îl vom mai putea egala vreodată. A fost mult peste un milion de euro, dar am şi luat Cupa FIBA.

totalbaschet.ro
CSU Asesoft are o nouă siglă
După ce a început în forţă perioada de transferuri şi a fost invitată de ULEB în EuroCup, campioana României lucrează şi la imaginea sa. Cu ajutorul lui Claudiu Arsene, un suporter fidel al echipei ploieştene, CSU Asesoft se bucură, începând din această săptămână, de un nou logo. Acesta va fi prezent, în viitorul sezon, pe toate echipamentele de joc şi de prezentare, de la juniori la seniori, iar oficialii campioanei speră ca schimbarea în sine să fie una de bun augur. „Ne-am tot gândit, pe parcursul ultimelor ediţii, să apelăm la o nouă siglă, care să aibă un mai mare impact asupra imaginii clubului în Liga Naţională, dar şi în cupele europene. Ca format, logoul nostru se apropie de cel al lui Dallas Mavericks, campioana NBA din 2011. Sperăm să le călcam pe urme texanilor”, ne-a declarat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al lui CSU Asesoft.

Bogdan Chitic
UPDATE: Sezonul începe pe 21 septembrie
Pe 21 septembrie, CSU Asesoft va disputa primul tur al Cupei României la baschet, în deplasare, pe terenul celor de la Timba Timișoara. Returul va avea loc 4 zile mai târziu.
În campionat, CSU Asesoft va debuta în deplasare, la București, cu CSM, pe 28 septembrie. Primul meci acasă va avea loc împotriva lui CSU Sibiu. În a treia etapa, campioana României merge la Oradea.
Supercupa României se va disputa pe 4 octombrie, la Craiova, iar câștigătoarea partidei dintre CSU Asesoft și Gaz Metan Mediaș va primi 10.000 de euro din partea Ministerului Tineretului și Sportului, în cadrul proiectului ”Jocuri reunite”.

Vom reveni cu programul complet al Ligii Naționale.
CSU Asesoft va participa, pe 12 octombrie, la Târgu Jiu, la programul Ministerului Tineretului și Sportului de 3x3. Alături de ploieșteni, vor mai participa BC Mureș, U Cluj Napoca și CSM Oradea. Participanții vor primi premii în bani.

Alte meciuri Cupa României
Craiova - U Mobitelco Cluj Napoca
Sibiu - BC Mureș
Pitești - Giurgiu
Oradea - Chiajna
Mediaș - Rovinari
Steaua - BC Timișoara
Farul - CSM București

Liga Națională:
Etapa 1: CSM București - CSU Asesoft
Etapa 2: CSU Asesoft - CSU Sibiu
Etapa 3: CSM Oradea - CSU Asesoft
Etapa 4: CSU Asesoft - Energia Rovinari
Etapa 5: BC Timișoara - CSU Asesoft
Etapa 6: CSU Asesoft - U Mobitelco
Etapa 7: SCM Craiova - CSU Asesoft
Etapa 8: CSU Asesoft - Farul Constanța
Etapa 9: BC Mureș - CSU Asesoft
Etapa 10: CSU Asesoft - Steaua București
Etapa 11: Timba Timișoara - CSU Asesoft
Etapa 12: BCM Pitești - CSU Asesoft
Etapa 13: CSU Asesoft - Gaz Metan Mediaș
Etapa 14: Giurgiu - CSU Asesoft
Etapa 15: CSU Asesoft - Chiajna
CSU Asesoft Junior Algabeth, pe urmele campionilor
Grupele de copii ale CSU Asesoft Junior Algabeth au avut evoluții foarte bune la Campionatul Național de Babybaschet, desfășurat săptămâna trecută (23.06 – 29.06.2013) la Tg. Mureș. Grupa de performanță a proiectului Asesoft Junior a încheiat pe un mai mult decât binemeritat loc 7, echipa secundă de băieți pe poziția a 52-a, iar fetele au pătruns între cele mai bune 12 formații din țară.

Micuții baschetbaliști de la CSU Asesoft Junior Algabeth au îmbinat utilul cu plăcutul în cele 7 zile petrecute departe de casă. Campionatul Național de Babybaschet a reprezentat mai mult decât o competiție, experiența acumulată pe terenurile de baschet, dar și în afara lor făcându-i pe copii să se gândească deja la ediția de anul viitor.

Obiective îndeplinite

Gruparea ploieșteană a înscris 3 echipe în turneu, două dintre acestea pe tabloul destinat întrecerii masculine. CSU Asesoft Junior Algabeth 1 a bifat victorii pe linie în faza grupelor, reușind, mai apoi, să ajungă până în sferturile campionatului. Învinși de BC Slam București cu 42-17, formația din Capitală având să devină, ulterior, campioana întrecerii, micuții pregătiți de Elena Stan au primit toate laudele organizatorilor, precum și ale lui Ionuț Urzeală, managerul proiectului Asesoft Junior. „Grupa valorică 1 a avut drept obiectiv calificarea în optimi, clasarea pe locul 7 reprezentând cea mai bună performanță a unei echipe ploieștene la această categorie de vârstă. Suntem mulțumiți de evoluția băieților de la ambele echipe, dar și de cea a fetelor, care s-au autodepășit la Tg. Mureș. Per ansamblu, a fost un turneu mai mult decât reușit, am punctat nu doar pe terenul de baschet, unde toate cele trei echipe și-au îndeplinit obiectivele, ci și la capitolul imagine, grație partenerior noștri de încredere de la Algabeth. Pentru ediția din 2014, ne dorim o clasare pe podium ”.

Filme, dulciuri și … cântări

Staff-ul tehnic și copiii s-au bucurat în Ardeal de cele mai bune condiții. Pensiunea Flora din Tg. Mureș s-a dovedit o gazdă primitoare pentru micuții baschetbliști ploieșteni, care, între partide, au găsit loc și pentru distracție. Însoțiți de antrenori, copiii au luat la pas municipiul județului Mureș, s-au pozat la statuia lui Avram Iancu și în fața Primăriei, au urmărit „Ice Age 4” la cinema și au defilat în mod organizat spre terenurile de baschet, cântând și agitând steaguri „alb-albastre”. „Din păcate, din cauza aglomerației întâlnite pe Valea Prahovei, unde am pierdut ore bune așteptând fludizarea traficului, nu am putut ajunge la ceremonia de deschidere a Campionatului Național de Babybaschet. Am reușit, totuși, să ne revanșăm prin prestanța afișată, ținând cont de faptul că toate echipele CSU Asesoft Junior Algabeth au fost echipate foarte frumos si s-au facut remarcate in multitudinea de echipe care au participat la acest turneu”, a adăugat Ionuț Urzeală.
Fără doar și poate, cel mai așteptat moment al zilei de către copii, l-a reprezentat „cina în familia Asesoft”. Și cum victoriile nu puteau fi trecute cu vederea, antrenorii le-au pregătit copiilor, în ultima seară, dulciuri și sucuri, asta pentru a sărbători, așa cum se cuvine, performanța obținută.

Bogdan Chitic (asesoftjunior.ro)La mulţi ani, Cătălin Burlacu!
Cătălin Burlacu, căpitanul campioanei, împlineşte, astăzi, 36 de ani. Pe această cale, întreaga familie CSU Asesoft îi urează un călduros şi sincer "La mulţi ani!".

Cu 9 titluri de campion şi 5 Cupe ale României în palmares, Burlacu este considerat cel mai bun produs al baschetului ieşean de după Revoluţie. Şi-a început cariera în oraşul său natal, în 1997, şi, înainte de a semna cu CSU Asesoft, în 2003, a petrecut două sezoane la West Petrom Arad. A mai evoluat în Germania, la Brandt Hagen, în Estonia, la BC Kalev, şi în Italia, pentru Air Avellino. Burlacu a fost unul dintre pionii principali ai succesului dobândit de CSU Asesoft, pe plan european, în 2005 – câştigarea FIBA Europe Cup.
Liber la străini în EuroCup
După ce ULEB a verificat cu atenţie dosarul campioanei CSU Asesoft, dând undă verde participării acesteia în viitorul sezon al EuroCup, managerii grupării ploieştene conturează „caietul de sarcini” în ceea ce priveşte lotul de jucători. Spre deosebire de EuroChallenge, competiţie aflată sub egida FIBA, EuroCup oferă tuturor formaţiilor posibilitatea legitimării unui număr nelimitat de jucători străini, ocolind astfel regula impusă de federaţiile naţionale.

Pentru a putea face faţă nivelului ridicat al celei de-a doua întreceri intercluburi din Europa, conducătorii campioanei iau în calcul varianta cooptării mai multor baschetbalişti de peste hotare. „Vrem să transferăm jucători cu experienţă în cupele europene, care să ne ajute exclusiv în EuroCup. Ne aşteaptă cel puţin 10 partide, noi sperăm la mai multe şi, pentru asta, avem nevoie de un lot solid atât din punct de vedere valoric, cât şi numeric”, a declarat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al Asesoftului.

În sezonul 2007-2008 al ULEB Cup, gruparea antrenată pe atunci de Mladen Jojic şi Vladimir Arnautovic s-a bazat pe nu mai puţin de 8 jucători străini: Reggie Elliott, Bojan Obradovic, Rashard Griffith, Arvydas Cepulis, Alexander De'Angelo, Darius Hargrove, Tomas Gaidamavicius şi Bojan Gjnato. Dintre aceştia, ultimii 3 au fost legitimaţi doar pentru meciurile din EuroCup, părăsind formaţia ploieşteană la finalul fazei grupelor.

Spalding aduce mingea oficială

Campionii României vor juca în EuroCup cu mingi Spalding, după ce ULEB a anunţat de curând semnarea unui nou contract cu această companie. „Este un aspect foarte important pentru pregătirea băieţilor înaintea partidelor europene. În Liga Naţională suntem obişnuiţi cu Molten, firma care a furnizat şi mingiile pentru EuroChallenge. Trei zile vom pregăti jocurile din EuroCup cu Spalding, după care ne vom întoarce la Molten pentru meciurile din campionat”, a mai precizat Ionuţ Georgescu.

Vin 7 nume grele din Euroligă

În noul format gândit de ULEB pentru EuroCup, 41 de echipe au fost invitate în competiţie, acestora urmând să li se adauge alte 7 venite din play-off-ul Euroligii. Banvitspor (Turcia), CEZ Nymburk (Cehia), Cimberio Varese (Italia), EWE Oldenburg (Germania), Khimki Moscova (Rusia), Lietuvos Rytas (Lituania), Telenet Oostende (Belgia) şi VEF Riga (Letonia) sunt cele 8 formaţii care se vor lupta pentru ultimul loc de pe tabloul Euroligii. În aceste condiţii, aproape sigur una dintre aceste echipe va poposi în grupa Asesoftului, având statutul de cap de serie. Pentru moment, ULEB nu a anunţat lista echipelor participante în ediţia 2013-2014 a EuroCup.

foto: Mirela Oprea
Bogdan Chitic
CSU Asesoft va juca în EuroCup
CSU Asesoft se va alinia la startul ediţiei 2013-2014 a EuroCup, după ce oficialii grupării ploieştene au răspuns pozitiv invitaţiei lansate de ULEB. Forul european a hotărât, de curând, extinderea formatului pentru sezonul viitor, printre cele 48 de echipe de pe tabloul principal urmând să se regăsească şi campioana României.

A doua cea mai prestigioasă competiţie intercluburi din Europa îşi deschide porţile pentru campionii en-titre ai Ligii Naţionale. Parcursul excelent din întrecerea internă, precum şi organizarea ireproşabilă a meciurilor internaţionale, de-a lungul participărilor europene, au făcut ca CSU Asesoft să fie invitată la „masa bogaţilor”, asta în ciuda faptului că provine dintr-un campionat cu statut semi-profesionist. Extinderea formatului, de la 32 la 48 de echipe, a constituit, de asemenea, un factor important în decizia FIBA de a atrage noi competitoare, majoritatea cu o vastă experienţă în EuroChallenge, aşa cum este şi cazul câştigătoarei din 2005 a FIBA Europe Cup.

„Suntem nespus de încântaţi că ULEB cântăreşte în mod obiectiv performanţele interne şi felul în care echipa noastră s-a comportat în întrecerile europene. În ultima săptămână ne-am axat exclusiv asupra completării dosarului de înscriere. Suntem campionii en-titre ai României şi vrem să reprezentăm Liga Naţională la cel mai înalt nivel”, a precizat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al ploieştenilor.

Între „Olimpia” şi „Dinamo”

Elevii lui Arnautovic îşi vor disputa partidele de pe teren propriu din EuroCup fie în Sala Olimpia din Ploieşti, dacă această va fi dată la timp în folosinţă, fie în Capitală. Noua sală polivalentă a clubului Dinamo Bucureşti (2.600 locuri), inaugurată în urmă cu două luni, pare, la acest moment, varianta cea mai la îndemână, întrunind aproape toate cerinţele forului de specialitate. Totuşi, oficialii grupării ploieştene trag speranţe că lucrările de modernizare a Sălii Olimpia se vor încheia până la sfârşitul lunii septembrie. „Ne dorim să revenim la Ploieşti printr-un meci în EuroCup şi, astfel, să le mulţumim suporterilor noştri pentru cei doi ani în care au făcut naveta, în mod constant, la Brazi. Atât Sala Olimpia, cât şi nouă arenă a clubului Dinamo au primit undă verde din partea ULEB, totul depinde de felul în care se vor concretiza lucrările de renovare la Ploieşti”, a completat Ionuţ Georgescu.

Au învins campioana EuroCup

Lokomotiv Kuban Krasnodar, campioana ultimei ediţii a EuroCup, este nimeni alta decât fosta Lokomotiv Rostov, pe care CSU Asesoft a învins-o, în 2005, în finala FIBA Europe Cup. Cele 48 de echipe din sezonul 2013-2014 al EuroCup vor fi împărţite în două conferinţe, după criterii geografice, în total rezultând 8 grupe de câte 6 formaţii. Primele 3 clasate din fiecare serie vor avansa în şaisprezecimile întrecerii, alături de alte 8 echipe provenite de pe tabloul Euroligii. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la începutul lunii octombrie, prima etapă urmând să se dispute două săptămâni mai târziu.

Amintiri din 2007

CSU Asesoft a lăsăt o bună impresie forului european la precedenta apariţie în EuroCup. În sezonul 2007-2008, campionii României găzduiau nume grele în „Olimpia”, precum Akasvayu Girona – câştigătoarea FIBA EuroChallenge în acel an -, Galatasaray Istanbul, campioana Turciei, sau Hemofarm Vrsac – formaţie de tradiţie în Serbia. Cu o dublă victorie în faţa olandezilor de la Hanzevast Capitals şi cu câte un succes împotriva lui Spirou Charleroi şi Akasvayu Girona, „alb-albaştrii” ocupau locul 4 în grupa C, ratând la mustaţă calificarea în şaisprezecimi. Virgil Căruţaşu (cel mai bun recuperator în faza grupelor), Rashard Griffith (cel mai bun procentaj din acţiune) şi Arvydas Cepulis (cele mai multe reuşite de la distanţă) se regăseau printre laureaţii primei faze, făcându-l pe campionul mondial şi european Marc Gasol să declare că „CSU Asesoft merita cu prisosinţă un loc în șaisprezecimile competiției”.

foto: Mirela Oprea
Bogdan Chitic
  << 1 2 3 >>
< Inapoi / Inainte >   
rezerva.ro
 
Home | Club | Presa | Galerie
© Copyright 2004 CSU Asesoft. Powered by AsesoftNet


Shopmania.ro - Preturi: telefoane mobile, calculatoare, monitoare, camere foto, camere video, procesoare, notebookuri, televizoare, MP3 Playere, pdauri, proiectoare, software,
auto, masini de vanzare flori, mobila, aer conditionat, imbracaminte, medicina naturista, parfumuri, bijuterii, lenjerie intima, ceasuri, jocuri si jucarii, carti, oferte de turism