Articole recente
      Arhiva


asesoftjunior.ro
 
Articole

Din naţionala Finlandei, la CSU Asesoft
CSU Asesoft şi-a definitivat, în mod oficial, lotul pentru noul sezon, prin cooptarea unui jucător de poziţia 5. Americanul Gerald Lee Jr, component al naţionalei Finlandei, a semnat un contract valabil pentru perioada Eurocup, cu posibilitate de extindere pentru intreg sezonul, si se va alătura noilor săi colegi după încheierea aventurii nordicilor la Campionatul European din Slovenia.

La începutul toamnei, managerii grupării ploieştene şi-au propus să dea o ultimă lovitură pe piaţa transferurilor. În aşteptarea unui sezon încărcat, ale cărui perspective nu se limitează doar la întrecerea internă, campionii au obţinut semnătura unuia dintre pivoţii monitorizaţi îndeaproape de cluburile cu ştaif din estul Europei. Gerald Lee Jr, baschetbalist ce posedă dublă cetăţenie, finlandeză şi americană, va avea posibilitatea să evolueze pentru al doilea an consecutiv în EuroCup, după ce, în sezonul trecut, a făcut-o din postura de echipier al campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica.

Pe urmele tatălui

Gerald Lee Jr provine dintr-o familie de baschetbalişti. Tatăl său, fost conducător de joc, a scris istorie în campionatul Finlandei, fiind cel mai bun marcator all-time al ligii, cu peste 12.500 de puncte înscrise în 24 de sezoane. Gerald Lee Sr a debutat târziu pentru naţionala ţării sale, la vârsta de 41 de ani, iar fraţii săi, Ron şi Russell, au evoluat ambii în NBA, pentru Phoenix Suns, Atlanta Hawks sau Detroit Pistons. În contrapartidă, Gerald Lee Jr a bifat prima apariţie în tricoul selecţionatei Finlandei în 2006, la doar 19 ani, strângând, până în acest moment, 43 de jocuri pentru reprezentativa nordică.

S-a pregătit sub privirile lui Djaletic

Fostul pivot al campioanei României, Igor Djaletic, i-a studiat fiecare mişcare finlandezului, în ultimul sezon. Antrenor cu pivoţii la Buducnost, pe perioada mandatului lui Dejan Radonjic – actualul tehnician al Stelei Roşii -, Djaletic a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Lee Jr, pe care îl consideră drept unul dintre cei mai talentaţi centri din Europa, la momentul actual. Staff-ul tehnic al Asesoftului a primit referinţe foarte bune şi din partea lui Radonjic, antrenor sub bagheta căruia finaldezul a explodat în ediţia trecută, având medii de 11,1 puncte şi 4 recuperări, în campionat, şi de 8,8 puncte şi 3,4 recuperări, în EuroCup. În această ultimă competiţie, Gerald Lee a realizat câteva meciuri foarte bune, trecându-şi în cont 18 puncte împotriva campioanei Bulgariei, Lukoil Academic, şi alte 17 cu spaniolii de la Uxue Bilbao. În Liga Adriatică, finlandezul a încins plasa în partidele cu Cedevita Zagreb (23 puncte) şi Steaua Roşie Belgrad (22 puncte).

Grupă grea la EuroBasket

Sorţii nu au fost deloc îngăduitori cu naţionala Finlandei, la Campionatul European. Echipa lui Henrik Dettmann a fost repartizată în grupa D, alături de selecţionatele Suediei, Turciei, Greciei, Italiei şi Rusiei. În ultimul meci de verificare înaintea plecării în Slovenia, reprezentativa Finlandei a cedat pe teren propriu, la Helsinki, cu scorul de 84-90, în faţa Letoniei, Gerald Lee Jr fiind al doilea marcator al „lupilor albi”, cu 13 puncte. La CSU Asesoft, internaţionalul finlandez va îmbrăca tricoul cu numărul 15.


Gerald Raymond Lee Jr. - 23.11.1987
2.08 m, 110 kg (poziţia 5)


2004-2006: UU Korihait (Finlanda)
2006-2010: Old Dominion (NCAA)
2010-2011: Snaidero Udine (Italia 2): 14.1 pct, 5.6 rec
2011-2012: Prima Veroli (Italia 2)
2012-2013: Buducnost Podgorica (Muntenegru): 11.1 pct, 4 rec
Preliminarii EuroBasket: 8 jocuri – 9.6 pct, 2.9 rec, 1.3 pd

Gerald Lee Jr. #12 (Buducnost)


Bogdan Chitic
   
rezerva.ro
 
Home | Club | Presa | Galerie
© Copyright 2004 CSU Asesoft. Powered by AsesoftNet


Shopmania.ro - Preturi: telefoane mobile, calculatoare, monitoare, camere foto, camere video, procesoare, notebookuri, televizoare, MP3 Playere, pdauri, proiectoare, software,
auto, masini de vanzare flori, mobila, aer conditionat, imbracaminte, medicina naturista, parfumuri, bijuterii, lenjerie intima, ceasuri, jocuri si jucarii, carti, oferte de turism